En usa-tripp i bagaget, del 2

Dagarna i New York fylldes lätt och vi fortsatte se kända byggnader och platser, vi besökte Naturhistoriska museet, köpte nybakat på Magnolia Bakery, tog färjan över från Battery Park till Staten Island för att se Frihetsgudinnan och kollade staden ovanifrån igen fast nu på kvällen på snurrande hotellrestaurangen The View. Makalös kakbuffé & starka drinkar :-)

Efter sex nätter flög vi till Orlando för besök på Universal Studios, där vi hade en heldag bland de mest helgalna attraktionerna man kan tänka sej! Åldern på barnen var perfekt här, 11-15, och vi vuxna tyckte det var lika grymt som dom och Liseberg blir lite blekt i jämförelse :-)

Miami & Fort Myers bilade vi till för att inte missa när vi ändå var i Florida. Varmt varmt och ljuvliga bad i Miami, lite ostadigare väder i Fort Myers men vi såg både pelikaner och sköldpaddor som var målet!

Mellan dessa destinationer klämde vi in ett besök i träskmarken också, Everglades, för att kolla närmare på krokodilerna och det var en upplevelse att flyga fram över vidderna i träskbåten med Crocodile Dundee vid spaken och vind i håret. Här hade vi lite delade meningar innan turen om huruvida den var säker eller ej, men såhär efteråt kan jag lugnt säga att jag varmt rekommenderar det! Båten var stabil och krokodilerna höll sej snällt alldeles nedanför den :-)

Tillbaka för en sista natt i NY. Som för att knyta ihop säcken och ta en sista titt. Och att samtidigt få en bekräftelse på att den är så fantastiskt häftig som man tyckt de första dagarna. Såklart den var. Nästa gång vi återvänder vill jag sitta länge på Boat House i Central Park och sippandes på en drink titta på folk, jag vill hitta en favoritrestaurang i Meatpacking District och ett mysigt café i Soho. För det är ändå människorna som gjort mest intryck på mej och att sitta ner och insupa atmosfären och samtidigt titta på folk – det vill jag göra mer nästa gång!

Firade födelsedag gjorde vi först svensk tid och sedan amerikansk, så två kvällar och en dag :-) Tack familjen B för en fantastisk resa!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to En usa-tripp i bagaget, del 2

 1. åse says:

  men åh vilken härlig resa, tack för att du tog mig med. Underbara underbara bilder. Kram

 2. Linn says:

  New York är verkligen häftigt! Den enda gången jag var där var alldeles för kort. Tre dagar 2008, har längtat tillbaka ända sedan dess. Precis som du var det atmosfären och människorna jag fastnade för. Häftigt också att komma till en helt ny stad och ändå på något sätt känna igen sig. Skyskraporna, de gula taxibilarna… allt så bekant från film och tv.

  • Johanna says:

   Precis, man känner igen sej samtidigt som det emellanåt känns som man är med i en filminspelning! Crazy och en upplevelse för livet :-)
   Skön känsla att längta tillbaka till en stad ändå, eller bara tänka sej tillbaka till vissa platser och se allt framför sej igen.
   Kram!

 3. Bosse Lidén says:

  Nu har jag och Jennifer suttit här och njutit länge av alla dina underbara bilder. Vi har till och med slängt ur oss positiva fraser rakt ut i luften. Inte lätt att välja ut de tio finaste korten ens. Det måste ha varit en fantastisk resa för er. Sedan är du mästerlig på att hitta intressanta vinklar, variation, det lilla i det stora, färgkombinationer som förhöjer totalupplevelsen. Som vanligt kan jag inte låta bli att tänka utanför boxen. Håller några hundra bilder till samma klass, borde du kunna göra både det ena och det andra med dem. Tack Johanna. 😀

  • Johanna says:

   Vad kul att ni tittade tillsammans! Detta är ett riktigt häftigt äventyr för hela familjen och som man kan kombinera med andra turer i landet, är inte så dyrt att flyga inrikes. En upplevelse utöver det vanliga :-)
   Tack, du är väl för snäll! Tänk gärna lite högre, hör inte riktigt ända hit.. du vet den där boxen är lite i vägen ibland.. 😉
   Kram och hälsa Jennifer och familjen!

 4. Joke says:

  Kul att vi fick resa med en stund nu :-), njöt, tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*