En usa-tripp i bagaget, del 1

Tänk vilken tur vi har som får frågan om vi vill resa med till usa och fira vår väns kommande födelsedag. Klart vi vill! När åker vi?

En tänkt långweekendstripp blir, efter ett års planerande, till 12 dagar i landet over there, med stopp i NY, Orlando, Miami och Fort Myers. Med 1145 bilder i kameran försöker jag summera denna overkliga, galna, vackra, maxade och helt fantastiska resa och här kommer del 1 i bilder.

Första dagen gick vi från 47:e gatan och Times Square där vi bodde via Broadway, ner på femte avenyn genom Greenwich Village och Washington Square Park, där vi pausade bland ekorrar och hundar. Namn på gator och platser som är välbekanta men som man nu fick uppleva på riktigt – vilken känsla!

Vidare genom Soho, Little Italy och Chinatown med Columbus Park, två länder på samma promenad, med helt skilda kulturer – wow! – och så upp på Brooklyn Bridge med sin välkända skyline åt ena hållet och med en skymt av frihetsgudinnan söderut. Kan man ta in mer samma dag? O yes!

Vi gick förbi Wall Street och in i parken 9/11 Memorial, en plats för eftertanke som inte lämnar någon oberörd, innan vi drog oss tillbaka till hotellet denna första dag i den häftigaste stad jag någonsin upplevt.

De följande bilderna visar Empire State Building med den galnaste utsikten – hur vågade jag? – och Boat House i Central Park med många olika New York-bor att studera.

Fortsättning följer, önskar er alla en go helg! :-)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to En usa-tripp i bagaget, del 1

 1. Livsnjutaren says:

  1145 bilder! wow! Tack för att vi får följa med! Jag har faktiskt aldrig varit over there. Ser fram emot fortsättningen. Önskar er alla en fin helg. Kramis

  • Johanna says:

   Du kommer älska det! Vilket utbud och som gjort för att njuta dagarna i ända:-)
   Fortsättningen kommer nu, sen är ordningen återställd och mina vanliga rundor tar vid. Men oj vad roligt det är med ett avbrott ibland för inspiration och nya upplevelser :-)
   Kram!

 2. Joke says:

  Härligt att få se en del bilder nu!

 3. Dolores says:

  Härligt att få uppleva folklivet och alla byggnader.
  Visst är det något speciellt med skyskrapor? Jag älskar arkitekturen hos dom. Man tror att det bara är höga fyrkantiga lådor men tittar man noga så finns det många spännande detaljer.
  Superfina foton som vanligt. Ser fram emot fortsättningen.
  Kram

  • Johanna says:

   Helt makalöst! Och första dagarna gkorde man ju inte annat än att blicka upp på dessa kolosser, helt overkligt hör höga endel byggnader är! Arkitekturen är häftig att studera, desto svårare att återge med kameran..
   Tack, och så kul att du tittar in och lämnar en hälsning!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*