Lugnet före stormen

Tidig morgon i Onsala. Himmel och hästar och fåglar. Kväll i Förlanda. Himmel och hästar och fåglar. Detta är vad som fastnar idag. Svalorna på stängslet, sitter kvar längre än vanligt och jag får för mej att det är sista gången vi ses här på ängen innan deras långa resa mot varmare länder. Kanadagässen på kvällen, de kommer ett par tre stycken från söder och landar på fältet och kort därefter lämnar lika många i samma riktning. Hur länge stannar dom? Hur vet dom när det är dags? Och så hästar. Min nya favorithäst är en bjässe som håller till i en kuperad hage intill dotterns stall och denna kvällen är han stundtals väldigt ivrig och nyfiken på vad som händer därborta, och stunden efter står han blickstilla framför mej och jag får kika in i de där mörka ögonen fulla av vishet.. Ovanför är himlen silver och guld och dagen efter blir det storm.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to Lugnet före stormen

 1. Piccolacasa says:

  I AM IN LOVE!!!! Den hästapållen alltså. Om det fanns Nobelpris i fotografi så borde du få det för den. Och svalorna. Jag har aldrig sett svalor stilla. Grattis till utmärkelsen av Linn! Du är verkligen värd den, hade du inte precis fått av henne hade jag gett dig en! KRAM och trevlig helg!

  • Johanna says:

   Men vad gullig du är!! Tack :-)
   Visst är han fin? Så maffig och stor och med sån ömhet i ögonen…man faller ju pladask :-) Jaha, får man inte ge till någon som redan fått?? Du är ju med bland mina…
   Kram och hoppas din helg varit bra så långt!

 2. Underbara hästbilder! Kram Sarah

 3. Åse says:

  Så underbara bilder på ardenner hästen , för visst är det en ardenner så stor och klok den ser ut. Kram och ha en fortsatt härlig lördag !

  • Johanna says:

   Ardenner är det ja, så fin!
   Hoppas du haft en fin helg så långt, själv är jag på jobbet just nu (hm…börjar med en stund vid datorn:-) ) och igår svampskogen med hela familjen.
   Kram Johanna

 4. Så fin ardenner!
  De är ganska så ovanliga att se nu för tiden. En mycket trevlig hästras dessutom och så är de ju stora som du skrev. Vet du att en sådan häst kan väga uppemot ett ton! Häftigt va :)
  Kram

  • Johanna says:

   Oj, nä det visste jag inte att de kan bli SÅ stora!
   Men det var så jag hajade till när han kom rusande och bromsade in alldeles intill mej, så stor han var:-)
   Kram

 5. Joke says:

  Precis tittat på bilderna med mina holländska vänner. De hälsar och är helförtjusta i bilderna! …..och i stugan och allt här förstås….kram

 6. Ja, men visst är det en ardennerhäst! Fin! Och superfina bilder som vanligt!

 7. Katarina says:

  Så fina och stämningsfulla bilder, Johanna! Du har ett öga för det vackra.
  Kram!

 8. Annelie says:

  Vilka fina färger på fotografierna!! Himlen, i både den blå och guldiga, är fantastiska! Hästar har speciella ögon, om man kan säga så… precis som du skriver, det finns en slags vishet. Du fångar det! Det är inte svårt att förstå att många fastnar för att lägga timmar tillsammans med hästar. Jag tycker de är jättefina, men jag är samtidigt rädd för dem. De är så stoooora! :-)

  • Johanna says:

   Kul att höra! Himlens färger fascinerar och är något jag kikar på varje dag:-)
   Men visst är det så med hästars ögon, där rymms mycket och jag blir glad när du ser lite av det i min bild!

 9. Emma says:

  Fantastiskt fina bilder!!! Du kan du! & vilket vackert ställe!

  Kram

  • Johanna says:

   Vad roligt att du gillar dom, Emma! Visst är det en fin omgivning där på landet?
   Underbart att få komma dit ett par ggr i veckan:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*