Spindlar & möss

För en månad sen kryllade det av surrande humlor och bin och flugor på ängen men nu är dom borta och jag undrar vad som döljer sej bland växterna nu. Larven och skalbaggen jag upptäcker ser ut att höra till växterna de sitter på så väl kamouflerade är dom. Spindlar ser jag flera olika sorter där några tistlar fortfarande blommar i sin rosalila färg och deras nät spänner mellan blomställningar och gnistrar vackert i morgonsolen. Så visst finns det liv här nu med om än lite svårare att se vid första anblick! Möss då undrar ni som läst rubriken. Mus ska det väl stå och den bara låg där på stigen framför oss med benen rätt upp i luften. Död. Och är det inget för er att se så hoppa bara över sista bilden.

Önskar er alla en fin avslutning på torsdagen, hoppas vi ses i morgon igen!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

13 Responses to Spindlar & möss

 1. Anna says:

  Å nyckelpigan är ju för söt. Att inte den lille siste va det också, det förvånade mig att jag tyckte så. Måste va fotografens ”fel”. Inget att skoja om, det här är riktigt allvar. Tänker på den lille musen. Nu.

  • Johanna says:

   Visst är nyckelpigan söt? Gick tillbaka för att kolla om det kommit fler till nyckelpigeidet jag hittade för några dagar sen, det var där jag hittade denna men inga fler som kurat ihop sej. Den lille musen är enbart en söt liten mus för mej, om än död, och inget att skoja om. Men helt naturligt och vi får tolka bilden som vi vill var och en.
   Kram Johanna

 2. Annelie says:

  You did it again! Helt grymma bilder!! (positivt alltså). Till och med nyckelpigan är nyfiken på vad du ska göra :-)

 3. Linn says:

  Magiska bilder. Härliga färger. Jag stötte på en död ekorre för ett par veckor sedan, helt intakt låg hon vid vägkanten. Det var lockande att cykla hem efter kameran ska jag erkänna… Söt liten mus. Hoppas att hon slutade sina dagar i frid. Här släpas det in en och annan halvdöd dito (av katten, inte av mig) och det skär i hjärtat varje gång.

  Du har fått en utmärkelse på min blogg:
  http://lyckoland.blogg.se/2012/september/bloggkarlek.html

  :-)

 4. Johanna says:

  Men OJ vad glad jag blir, vilken överraskning!!
  En utmärkelse, stort tack, vilken ära! :-) Blir glad och lycklig och allt på en gång, tänk att vi hittat in till varandra-vilken lycka!
  Har också hittat en ekorre och även ett par rådjurskid helt intakta, visst är det ledsamt men naturligt, men samtidigt en chans att få studera djuren lite extra. Barnen pratar fortfarande om rådjurskidet som en frostig vintermorgon låg i vägkanten, helt intakt, och bara såg ut som den sov. Blev ett fint tillfälle att prata om döden med dom.
  Önskar dej en fin fredag, Linn!

 5. Åååh! Här piskar vinden och regnet mot rutan idag… Tack för dina fina ord och stort grattis till dig, jag är så glad att Linn valde ut dig! Du är så fantastisk!

 6. Åse says:

  Oh som alltid så ljuvliga bilder, spindelbilden hoppade jag snabbt över för även på bild ryser jag lite av dessa (O) djur ! Haen fin fredag ! Kram

  • Johanna says:

   Just det, spindlar var inte din favorit:-) Tänk att det är så olika!
   Lika glad över att se dej här som vanligt, och tack, önskar dej också en fin fredag!

 7. Mats says:

  Vilken härlig bildserie Johanna. Jag har bara läst rubriken och tittat på bilderna :) Trots det sorgliga med musen så blev jag glad när jag såg den som avslutningsbild. Du lyckades göra något sorgligt till en smula humor. Bra!

  • Johanna says:

   Tack Mats! Va roligt att du gillade bilderna! Och sista bilden.., vi tolkar ju bilder på olika sätt och det var intressant att höra att du blev glad av den, då blir jag också glad :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*