Svalor & vildkaniner

Klockan är strax efter 8 på morgonen och jag parkerar bilen i Gottskär. Tänkte bara gå över en snabbis till Utholmen och fota några fåglar och går med raska steg över bron till den lilla ön. Solen färgar himlen guldgul och svalorna flyger kors och tvärs och det första jag ser är en grå vildkanin i ett buskage. Det är bara jag på ön. Inte ens hundarna är med idag. Helt uppslukad av allt det vackra där ute går tiden och en timme senare går jag tillbaka mot bilen. Lite nöjdare och lite gladare, och bilden på fåglar jag hade i huvudet fick jag med mej hem.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

14 Responses to Svalor & vildkaniner

 1. Caroline says:

  Så fantastiskt fin den där med alla fåglarna på tråd. Jag tror jag har en hang-up på den typen av bilder.

  • Johanna says:

   Visst är det läckert med fåglar på tråd? Så kul att du gillar min! :-)
   Och svalor är något speciellt, har aldrig sett så mycket svalor som i år.
   Tycker dom är så fina!

 2. Anna says:

  Härlig morgon! Vi har varit där!! Jollesegling… (Nästa helg är det jollesegling igen fast norrut, jag kanske bara ska ta med mig kameran och… ..Har ju lite att öva på, förstå – bäst att bara gå loss tror jag:) (Är fortfarande på autofokus:)

  • Johanna says:

   De där jolleseglarna har jag lyckats fota ett par gånger, måste varit i våras.
   Ser så fint ut med alla de där guppande små båtarna:-) Va kul att ni varit just där, då vet du ju precis var jag håller till;-)
   Hoppas du får många fototillfällen framöver, och det är väl inget fel med autoläget? Säger jag som också vill lära mej mer om inställningar:-)

 3. Åse says:

  Vilken härlig natur, vackert , måste vara underbart att strosa där !

  • Johanna says:

   Jo men där ute blir man alltid lika tagen! Kan bara vara vackert där. Underbart att åka dit på morgonen och tänk att man kan få strosa runt och inte stöta på någon.

 4. Linn says:

  Vilken vacker himmel, verkligen guldgul som du skriver. Jag älskar hur himlen ändrar färg och har så många olika kostymer. Även gråa himlar är fina på sitt sätt tycker jag.

  • Johanna says:

   Alltså det där med himlen, där kan vi snacka hang-up! Vet inte hur ofta jag kollar på skiftningarna varje dag, molnen, ljuset, färgerna… Det första jag gör på morgonen när jag släpper ut hundarna:-)
   Ikväll var det en fantastikt läcker himmel, tror jag fick några fina som jag får visa sen. Och som du säger, grått är väldigt vackert och gärna nere vid havet med lite dimma…

 5. Annelie says:

  Sååå fina bilder! Det är verkligen ingen lätt match att fånga fåglar på bild… svalorna som sitter på rad är riktigt läcker! Färgerna och de svarta siluetterna… Vilken bonus att få en bild på vildkaninen!! Coolt!

  • Johanna says:

   Svalorna var verkligen på hugget idag och flög runt som tokar, och satt även stilla för en kort stund till min glädje! Har fått en ny favortfågel denna sommar tror jag! :-)
   Och kaninerna ja, kul att en fastande på bild. Finns många av dom därute men de är ju ganska skygga.

 6. Underbart guldljus i bilderna. Otroligt att du lyckades fota vildkaninen. De är ju så skygga.
  Kram Dollan

  • Johanna says:

   Morgonljuset var ljuvligt, kul att du tycker det blev fint även på bilderna! :-)
   Och kaninen ja, den satt faktiskt som förstenad ganska nära. Lite skumt men vinden låg kanske rätt?
   Kram

 7. Tänk vad vacker naturen är och så fint du fångat det på bild! Kram Nilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*